Мерките за предстоящия в събота (27 април) мач между Левски и

...
Мерките за предстоящия в събота (27 април) мач между Левски и
Коментари Харесай

СДВР със строги мерки заради мача Левски - ЦСКА

М ерките за идния в събота (27 април) мач сред " Левски " и ЦСКА ще бъдат доста по-стриктни от тези на миналата среща на 7 април, сподели на брифинг пред медиите основен контрольор Иван Георгиев, шеф бранш „ Масови мероприятия “ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Полицейското наличие ще бъде видимо, както в крайните квартали на София, по този начин и в центъра на града. То ще бъде съсредоточено към Националния стадион „ Васил Левски “, уточни Георгиев.

Той изясни, че пропускателният режим и инспекцията на фенове ще бъде на няколко стадия. Ще има два кръга към спортното оборудване, като на първия ще бъдат контролно-пропускателни пунктове, а вторият ще бъде от двете охранителни компании, наети от уредника. Прекият ангажимент да охраняват футболната среща е техен. Работа на Столична дирекция на вътрешните работи е акомпанимент на рейсовете, пренасящи двата тима и оказване на подпомагане на охранителните компании. Иван Георгиев добави, че от няколко дни има полицейско наблюдаване на стадиона при положение, че охранителната компания допусне неточност.

Буферните зони сред двете агитки ще бъдат доста по-големи, по отношение на тези от миналата среща сред двата тима, сподели още Георгиев.

Той предизвести, че е допустимо е в резултат на неорганизираното напредване на почитатели в центъра на града пътното придвижване да бъде затруднено, като е допустимо и да бъде спирано.

Главният контрольор изясни, че ще бъдат употребявани и дронове по време на срещата, с цел да се откриват причинители на противообществени прояви, като те ще бъдат арестувани или директно след действието, или след срещата.

Иван Георгиев прикани почитателите да се въздържат от противообществени прояви, да не носят неразрешени предмети и да се възползват от ранния час на отваряне на вратите – 14:15 ч.

Относно срещата на 7 април Иванов сподели, че арестуваните лица са 28, като осем са арестувани за владеене на опиати, на шестима е наложена възбрана да посещават спортни мероприятия в интервал на една година и санкция от 1000 лева Седем лица са малолетни причинители на противообществени прояви. Останалите преписки са докладвани на Софийски областен съд и се чакат решения. Той добави, че след това е открито по какъв начин и по кое време са сложени пиротехническите произведения. Установени са лицата, които изстрелват ракети и те ще бъдат глобени, уточни още Георгиев.

Той сподели още, че устройствата, от които са изстрелвани тогава ракети са изключителни дребни, на половината на флашка, могат да се разглобят на по-малки елементи, и е извънредно мъчно да бъдат хващани.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР